Hoe je jouw goede voornemens concreet maakt heb ik reeds in een vorige blog geschreven. (zie verder).

Met de start van dit nieuwe jaar maak ik van de gelegenheid gebruik om je een structuur te bieden om de goede voornemens ook effectief te behalen.

Deze techniek heet de W4H2 wat staat voor Wie? Wat? Waar? Wanneer? Hoe? en Hoeveel?

Even inzoomen dus…

Wie?

De kans dat jij het zelf bent is redelijk groot. Het is immers jouw voornemen, maar er kunnen ook anderen bij betrokken zijn.

Misschien heb je hulp van iemand nodig? Misschien heeft het realiseren van jouw voornemen ook een invloed op iemand uit je (werk)omgeving?

Aarzel niet om hulp in te roepen van specialisten. Ze kunnen je veel tijd en geld besparen dankzij hun kennis en ervaring.

Wat?

Dit lijkt de makkelijkste. Nochtans is het belangrijk om het voornemen ook zo goed mogelijk te omschrijven. Hoe je dat beste doet kan je lezen in deze blog.

Pas wanneer je voornemen voor jou zeer helder en duidelijk is kan je het ook pro-actief en efficiënt aanpakken.

Waar?

Interessant om bij stil te staan. Is de locatie die je in gedachten hebt wel de goede? Zijn er geen andere of betere opties? Wellicht heb je meer dan één locatie nodig?

Wanneer?

We hebben het allemaal druk in ons professioneel leven, maar ook privé zijn er tal van verplichtingen. Een goede planning is dan ook essentieel om te zorgen dat je de focus blijft behouden op het behalen van jouw voornemen. Bekijk op voorhand de impact op andere activiteiten en plan elke stap in je agenda.

Hoe?

Welke manieren zijn er allemaal om je voornemen te behalen? Sta even stil bij wat er allemaal nodig is om het te behalen. Heb je dat beschikbaar of moet je daar nog voor zorgen? Zijn er andere facetten waar je aan denkt die je kunnen helpen om je voornemen te behalen?

Hoeveel?

Deze stap kan je opsplitsen in 2 delen.
Enerzijds kan de “Hoeveel” een tijdsaspect betekenen. Hoeveel van je tijd moet je hiervoor investeren? Waar ga je die tijd kunnen vinden?
Anderzijds kan het ook een financieel aspect zijn. Hoeveel moet je investeren om je voornemen te behalen? Heb je dat geld beschikbaar?

Aan de slag…

Als je voor elk van deze 6 stappen een gedetailleerd antwoord formuleert dan kan je voornemen niet meer mislukken. Zo maak je van een vaag idee een succes.

Bekijk hier een voorbeeld van een W4H2, toegepast op het goede voornemen om 20 km te kunnen joggen op 31 december van dit jaar.

Wil je graag een concrete start van jouw persoonlijk voornemen?

Tijdens de maand januari bied ik gratis een half uur online coaching aan om jouw persoonlijk actieplan samen concreet te maken. Contacteer me op 0477270610 zodat we een afspraak kunnen maken.

Typica staat je bij om je goede voornemens en objectieven voor je bedrijf te realiseren.

Tot binnenkort?

Ludo Van den Nouweland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *